Menü Bezárás

Despre proiect

Din studiile efectuate de solicitant si parteneri nivelul de şcolarizare este cel mai important predictor privind deţinerea unui loc de muncă. Mai mult de două treimi dintre persoanele cu studii superioare sau absolvente de şcoli postliceale sunt persoane ocupate.Absolvenţii de şcoli profesionale sunt singura categorie de persoane preponderent ocupate, chiar dacă nu au studii superioare. În schimb, cei care au cel mult opt clase sunt cei mai vulnerabili din acest punct de vedere.
Tinand cont de aceste date statistice solicitantul si partenerii proiectului au considerat ca prin implementarea acestui proiect se pot imbunatati competentele antreprenoriale ale tinerilor. Membrii echipei de proiectului au colaborat in trecut,fapt care a dus la inchegarea unei echipe unite si productiv pentru planificare si redactarea acestui proiect.
Pe lângă consecințele financiare suportate direct de către tineri, perioadele lungi de șomaj au de asemenea un efect negativ în ceea ce privește angajabilitatea lor viitoare. În plus, există riscul ca talentele și competențele acestor persoane să nu fie utilizate în mod optim.
Mai mult, nivelul ridicat al șomajului în rândul tinerilor are un efect negativ asupra creșterii economice și asupra productivității, reprezentând o serioasă povară economică pentru societate în ansamblu .
Din analiza de nevoi realizata de solicitant si parteneri in randul grupurilor tinta reiese faptul ca:
– Decalajele dintre accesul la informaţii şi oportunităţile de dezvoltare ale tinerilor din mediul rural , faţă de cei din urban, sunt motive serioase de îngrijorare, mai ales având în vedere impactul asupra calităţii vieţii acestor tineri.
– Este necesara îmbunătăţirea accesului tinerilor din zonele rurale ,din Romania,Ungaria si Slovacia la servicii pentru a-şi dezvolta competentele din domenuiul antreprenoriatului
– Este necesara stimularea creativitatii non-formale în domeniul socio-economic a tinerilor pentru încurajarea lor în asumarea activă şi responsabilă a rolului de promotori ai schimbărilor pozitive şi durabile la nivelul comunităţii de apartenenţă.